KORTRIJK – Op zaterdagmiddag 28 oktober krijgt vrede een stem dankzij het zangkoor Alfabet (tussen 15-16u) winkelcomplex K in het centrum van Kortrijk.

Overal in Vlaanderen geven zangkoren gevolg aan de oproep van Pax Christi, om vrede een stem te geven. Tijdens een flashmob verrast een koor de toevallige voorbijgangers, door samen te zingen voor vrede. In West-Vlaanderen beet zangkoor IJzergalm in Diksmuide de spits af. Er komen nog zangkoor-flashmobs in onder meer Roeselare, Brugge en Oostende.

Geweldloze inzet voor vrede en democratie

De actie vraagt aandacht en steun voor wie zich in geweldloos inzet voor vrede en democratie. In Rusland en Oekraïne, In Israël en Palestina en op vele andere plaatsen in de wereld.

De oorlog in Oekraïne is een mijnenveld met loopgraven geworden. Het conflict tussen Israël en Palestina is ondertussen ook in alle hevigheid ontploft. Aan beide kanten vallen er te veel slachtoffers en slaan mensen op de vlucht.

Een oorlog is nog nooit op het slagveld beëindigd. Voor ieders veiligheid vraagt Pax Christi de politieke leiders om op vredesonderhandelingen in te zetten.

Wapens zwijgen pas als het geld op is

Oorlogstaal voert de boventoon. Daardoor lijken meer wapens de enige oplossing. Pax Christi Vlaanderen stelt dit aan de kaak. Een wapenwedloop zorgt enkel voor meer doden en een lege staatskas. Politieke leiders die voor internationale veiligheid kiezen, investeren in duurzame vrede via diplomatie, communicatie, bemiddeling en onderhandeling.

Wapens zwijgen pas als het geld op is. Zolang kan en wil Pax Christi niet wachten. Daarom zingen koren overal in Vlaanderen om vrede een stem te geven.

Meer informatie over alle flashmobs die er nog zitten aan te komen vind je hier.