Kuurne – De herdenkingstocht voor Nesten, georganiseerd door de Koutervrienden op zondag 15 oktober, was een groot succes. Meer dan 200 deelnemers genoten van de herdenkingstocht ter ere van de bekende cartoonist Nesten.

Foto Hendrik Lefebvre

De deelnemers kregen de keuze tussen een tocht van 5,5 of 7,5 kilometer door het pittoreske Kuurne. Zelfs een verfrissend buitje kon de pret niet bederven. De wandelaars werden onderweg getrakteerd op indrukwekkende werken van Nesten. Zijn iconische cartoons werden tentoongesteld op grote borden langs het parcours. Daarnaast waren er ook intieme portretten te bewonderen in een privéwoning.

Uiteraard werd er ook gezorgd voor wat lekkers en iets te drinken. De fanfare “Muziekske Dust” zorgde voor een vrolijke noot tijdens de tocht.

Om het evenement extra speciaal te maken, kregen de eerste 100 inschrijvingen een uniek aandenken mee naar huis. Dit exclusieve souvenir zal ongetwijfeld een blijvende herinnering zijn aan deze bijzondere dag.

Foto Hendrik Lefebvre