KOEKELARE – Komend weekend vindt de 22ste editie plaats van de Hemicuda Rally die opnieuw een tweedaags evenement is, met op zaterdag 14 oktober een proloog in de buurt van Middelkerke en op zondag de eigenlijke wedstrijd.

Hoewel Autostal Hemicuda de naam aan de wedstrijd geeft, wordt de organisatie in samenwerking met Autostal Atlantic uitgevoerd. Naast het regionale rallykampioenschap telt de rally ook mee voor de Flanders International Rally Challenge (FIRC), wat traditioneel veel buitenlandse teams naar Koekelare trekt.

Korte klassementsproef

Op zaterdag 14 oktober om 18.00 uur zal de Hemicuda Rally van start gaan met een korte klassementsproef van ongeveer tien kilometer in Middelkerke. De deelnemers vertrekken in omgekeerde volgorde over de smalle en donkere polderwegen van de kustgemeente. Degene die de snelste tijd neerzet, zal op zondag als eerste starten. Op zondag 15 oktober staan er dan drie lussen van drie proeven op het programma namelijk in Kortemark, Houthulst en Koekelare.

Succesvolle regionale rally

Het wedstrijdcentrum blijft gevestigd op de terreinen van Bouwmaterialen Willaert in Koekelare, dat al jarenlang een trouwe sponsor en mecenas is voor het evenement. In voorgaande jaren heeft de organisatie te maken gehad met uitdagingen zoals COVID-19 en concurrerende wedstrijden, maar dit heeft nooit het succes van deze regionale rally kunnen beperken. Ook dit jaar is dat niet anders.

Limiet van 150 deelnemers

Vooraf was er een limiet van 150 deelnemende teams gesteld, maar een week voor de wedstrijd zien we al een lijst met 156 teams, inclusief 25 buitenlandse deelnemers (!) en 53 historische auto’s. Andy Lefevere en Marc Noppe, in de VW Polo GTI Rally2, worden gezien als topfavorieten voor de overwinning. Maar ze zullen concurrentie krijgen van enkele bekende namen zoals onder meer Gunther Monnens. Meer info via www.hemicuda.be