Van 6 tot 8 oktober vond een indrukwekkend lichtspektakel plaats op de verlaagde Leieboorden in de binnenstad van Kortrijk. Tijdens dit gratis evenement werden er vreemde wezens getoond die uit het water kwamen en weer verdwenen, als eerbetoon aan het water. Het initiatief was een samenwerking tussen Toerisme Leiestreek vzw, ontwerpbureau Beeldjutters, eventbureau Festor en de stad Kortrijk. Het initiatief werd gesmaakt door de vele bezoekers”, vertelt burgemeester Ruth Vandenberghe, “Per avond kregen de toeschouwers de kans om op verschillende tijdstippen het prachtige lichtspel te bekijken met als thema ‘vakantie aan het water’.  De Leiewerken zelf dateren reeds van 1997, de tweede fase ervan is in volle uitvoering., met onder meer twee steigers die zullen worden aangelegd van 48 meter.”  Voor wie het spektakel in Kortrijk heeft gemist, is er een nieuwe kans om het te ervaren in Roeselare van 3 tot 5 november aan de Kleine Bassin. Ook hier is de toegang gratis.

Foto’s Hendrik Lefebvre