Op de foto v.l.n.r. illustratrice Marieke Van Eeckhout, bedenker/auteur Frank Van Beneden en Jeremie Van Eeckhout (Copyright: Jeremie Van Eeckhout)

OUDENAARDE – In het Oudenaardse Sociaal Huis stelden illustratrice Marieke Van Eeckhout en bedenker/auteur Frank Van Beneden, ‘Holletje, Molletje Knarf voor.

Molletje Knarf is het hoofdpersonage uit ‘Holletje, Molletje Knarf’, een doe-boek om doorheen het ganse jaar met aan de slag te gaan.

Mensen met een beperking

Frank Van Beneden boogt beroepshalve op zijn al jarenlange ervaring van werken als begeleider van volwassenen met een ‘beperking’. Het is vanuit die insteek, dat hij het hoofdpersonage Molletje Knarf bedacht. “Het is een cool doe-boek geworden, om doorheen het jaar mee aan de slag te gaan. Ik verkoop het boek volledig ten voordele van Fiola vzw.” zegt Frank.

Verscheidene thema’s

Het doe-boek is heel toegankelijk én gemaakt voor een ruime doelgroep: kinderen kunnen er – individueel, op school of in leefgroepsverband – van genieten. Ook volwassenen met een mentale ‘beperking’ vinden er hun gading.

‘Holletje, molletje Knarf’ biedt ruimte om bijkomende vragen te stellen en gaat dieper in op verscheidene thema’s: dromen, wensen, angsten, eenzaamheid …

Het boekje met mooie illustraties door Marieke Van Eeckhout, kost 10 EUR en kan worden besteld via Frank Van Beneden (frank.vanbeneden@fiolavzw.be). B.R.U. geeft een aantal exemplaren weg: stuur een mailtje naar nico@belgischeradiounie.net