TORHOUT – Met ‘Marie-Antoinette’ strijkt er niet alleen een spektakel van internationaal niveau neer in Torhout, de productie brengt Broadway en de West End ook letterlijk naar West-Vlaanderen. Het unieke concept van het Belgische productiehuis Historalia om grote musical spektakels te brengen op culturele erfgoed sites, wekt de concrete aandacht vanuit het buitenland. Zo zullen deze en komende weken vooraanstaande delegaties uit het Verenigd Koninkrijk afzakken naar Torhout, om te bekijken, hoe een samenwerking met Historalia rond een bekende erfgoed site in het Verenigd Koninkrijk in de toekomst gerealiseerd kan worden. 

‘Marie-Antoinette’ is een uniek musical spektakel van internationaal niveau. Dat is zowat de algemene conclusie van het publiek, na het meer dan geslaagde openingsweekend van deze productie.

Het openluchtspektakel, dat op meeslepende wijze, het fascinerende verhaal van de miskende, laatste koningin van Frankrijk vertelt, vindt plaats op en rond de slotgracht van het prachtige Kasteel van Wijnendale (Torhout), dat zelf ook mooi geïntegreerd werd in het decor. 

Fenomenale productie blaast publiek omver

De ruim 130 acteurs en figuranten op de scène, aangevoerd door een weergaloze Liesbeth Roose als ‘Marie-Antoinette’, spelen (soms letterlijk zelfs) met vuur en passie.

Dit alles, in combinatie met de majestueuze kostuums, sublieme muziek en een weergaloos lichtspel , maken van ‘Marie-Antoinette’ een ongezien totaalspektakel.

Marie-Antoinette' brengt Broadway in West (End)-Vlaanderen

Over Marie-Antoinette gaan vele, wilde verhalen rond, maar wie was ze echt? Deze indrukwekkende productie, met weelderige kostuums, wondermooie muziek en in een verbluffend decor, geeft een verhelderend inzicht in het turbulente, korte leven van deze opmerkelijke dame.

‘Marie-Antoinette’ speelt nog tot en met 7 oktober 2023 in Torhout. Tickets & info: historalia.be/marie-antoinette