Wie wilde genieten van een grappige terugblik op de Kuurnse gebeurtenissen van het afgelopen jaar was zaterdagmorgen meer dan welkom in de feesttent die opgesteld staat op de Kuurnse parking Damier ter gelegenheid van de Ezelsfeesten.   Niet minder dan 500 toeschouwers tekenden alvast present om een van de hoogtepunten van de Ezelsfeesten bij te wonen. 

Een ludieke kijk op de voorbije centrumwerkzaamheden, het vernieuwde marktplein waarbij Soupapke en zijn trawanten van mening zijn dat er teveel bomen staan of het bezoek van burgemeester Francis Benoit aan een Harelbeekse supermarkt, niemand werd ook dit jaar gespaard.  Na het twintig minuten durende optreden stond nog een gratis traktaat op het programma van het gemeentelijk Feestcomité voor alle aanwezigen. 

Diverse activiteiten

Wie deze namiddag afzakt naar de Kuurnse Ezelsfeesten kan er onder meer genieten van straatanimatie, braderie en op geregelde tijdstippen worden ook proeven georganiseerd in het kader van de Koning Ezelverkiezing die deze avond zijn apotheose kent.  Omstreeks 16.30 uur zal ook uittredend koning Ezel David II nog voor een allerlaatste keer een intrede doen in de centrumstraten.  Dus kom naar Kuurne en geniet mee van de unieke sfeer die er nog tot maandagavond heerst.  Uiteraard houd niemand de bezoekers van de Ezelsfeesten tegen om zichzelf uit te dosten als ezel om helemaal in de feeststemming te komen!  Vanaf 20 uur zaterdagavond wordt dan het startschot gegeven voor de nacht van de ezel waarbij optredens van onder meer de Turbo Alive Band en The Dirty Daddies afgewisseld zullen worden met proeven voor de kandidaten die Koning Ezel willen gaan worden.