Jumbo introduceert kletsboeket in België

Veghel, 28 september 2023 – Klanten kunnen vanaf vandaag bij Jumbo terecht voor een Kletsboeket; een vrolijke bos bloemen voor iedereen die wel een extra praatje kan gebruiken. Hiermee wil Jumbo haar klanten aanmoedigen om vaker contact te leggen met mensen die dat nodig hebben en zo eenzaamheid tegengaan. De introductie van het Kletsboeket volgt op de succesvolle introductie van de Kletskassa in de Jumbo winkels Balen, Zonhoven en Kuurne. Bij deze kassa kunnen klanten speciaal terecht voor een gezellige babbel.

Peter Isaac, Managing Director Jumbo België, over dit initiatief: “De Week tegen Eenzaamheid is al jaren een Nederlands initiatief, dat in België steeds meer bijval krijgt en ook hier een bijzonder relevant onderwerp is. De populariteit van onze kletskassa’s bewijst dat elke dag. We zijn dan ook enorm blij dat we deze week, naar analogie met onze Nederlandse winkels, de Kletsboeketten aan onze Belgische klanten kunnen aanbieden en hopen op deze manier opnieuw een steentje bij te dragen om aandacht te vragen voor dit groeiende probleem.”

Twee verschillende soorten kletsboeketten
Van 28 september tot en met 4 oktober kunnen klanten van Jumbo in heel België en Nederland twee verschillende soorten Kletsboeketten aan iemand cadeau geven. Aan de bos bloemen hangt een Kletskaartje, waar de gever een persoonlijke boodschap op kan schrijven, om zo het ijs te breken voor een fijn gesprek.

Jumbo is in Nederland een stuwende kracht van de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, een nationale samenwerking van bedrijven, maatschappelijke partijen en overheidsinstellingen, en de organisatie achter de Week tegen Eenzaamheid.

In de afgelopen twee jaar opende Jumbo al ruim 160 Kletskassa’s in Nederland en België, waar klanten terecht kunnen voor een fijne babbel terwijl zij hun boodschappen betalen, om zo de strijd tegen eenzaamheid in de samenleving aan te gaan.