Zaterdagnamiddag ging in Nieuwkerke Heuvelland een onvervalste zeepkisten race door.  Vierentwintig deelnemers waagden hun kans en kwamen aan de start.  Niet enkel de winnaar van de wedstrijd werd in de bloementjes geplaatst, er werd tevens een prijs voorzien voor de grootste pechvogel van de wedstrijd die toegekend werd aan de nummer 13 car cannard waarvan meteen bij de eerste rit de stuurstang afkraakte en zo stuurloos naar beneden moest. 

De winnaar van de wedstrijd werd team Verschelden met aan het stuur Colin Vanrenterghem en copiloot Dries Verschelden.  Als tweede eindigde team Dreetn Driehoek bestuurd door Brent Boudrez en Robbe Parmentier.  De top drie werd afgesloten door team Touringcars Touchh met aan het stuur Bodi Csizi Kiss en copiloot Devon Debeer.  De organisatie van de zeepkistenrace lag in handen van café Chaplin Nieuwkerke.