Vervuiling tussen de rietput en de Leie in de Neerbeek
Foto: Geert

Zaterdagmiddag werd vastgesteld dat het water die doorheen de Neerbeek vloeide tussen Moorsele tot Bissegem of tussen de Rieput en de Leie plotseling een melkwitte kleur had gekregen. Waarschijnlijk gaat het hier om een illegale lozing van sterk bevuild afvalwater.

De brandweer van de Brandweerzone Fluvia werd ter plaatse geroepen en besliste om de milieuvervuiling in te dammen voor aleer het goedje de Leie kon bereiken. Wie er aan de basis ligt van de vervuiling kon nog niet achterhaald worden. Ook de samenstelling van het goedje die in het water terechtkwam is niet gekend. De politiezone Vlas startte een onderzoek om de mogelijke vervuiler op te sporen.

Vervuiling tussen de rietput en de Leie in de Neerbeek
Foto: Geert