Regenboogbrug

Op maandag 17 april starten de werken aan de Regenboogbrug. In een eerste fase worden het brugdek en de balustrade afgebroken en volledig vernieuwd. Op de brug wordt een aangenaam uitzichtpunt met bankjes gecreëerd vanwaar je een mooi zicht zal hebben op de stadionvijvers in het Regenboogpark. Een ideaal plekje dus om pal in het centrum te genieten van dit mooie stukje natuur.

WK wielrennen 1957

De Regenboogbrug werd oorspronkelijk gebouwd om het WK wielrennen van 1957 in het toenmalige Regenboogstadion te laten arriveren. Dat verleden zal ook in het nieuwe ontwerp van de brug verwerkt worden. De brug blijft bovendien enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Daarnaast wordt niet enkel de brug zelf, maar ook de omgeving errond, aangepakt. Zowel het voorpleintje langs de Zuiderlaan als de ticketzone voor bezoekende fans van de Elindus Arena krijgen een flinke opknapbeurt. Het ontwerp voor de nieuwe brug werd gemaakt door MMXV-architecture. De uiteindelijke werken zullen uitgevoerd worden door de firma Dugardein De Sutter en zullen in totaal om en bij de 1,4 miljoen euro kosten.

Bouwheer ION/Steenoven

Parkeergebouw parking Waregem Expo

Naast de nieuwe Regenboogbrug komt er eveneens op de parking van Waregem Expo een gloednieuw parkeergebouw. Bouwheer ION/Steenoven voorziet namelijk een parkeergebouw van 339 parkeerplaatsen, waarvan 13 plaatsen voor andersvaliden. Het gebouw komt helemaal links op de parking, langs de kant van de oefenvelden van SV Zulte Waregem.  Het parkeergebouw zal vlot bereikbaar zijn via de parking van Waregem Expo, met een uitrit naar de Zuiderlaan. Verder bestaat de parking uit vier niveaus die via zeven licht hellende vlakken met elkaar in verbinding staan. Elk hellend vlak telt een 48-tal parkeerplaatsen. De parking zal in totaal 13,50 meter hoog zijn, maar slechts een klein stuk grond in beslag nemen. Het gebouw wordt immers perfect ingepast in de omgeving.  Het parkeergebouw komt er als compensatie voor de parkeerplaatsen die verdwenen door de komst van de woontorens van het project Waterfront, het Parkhotel en het kantoorgebouw langs de Zuiderlaan. De werken starten in mei en zouden afgerond moeten zijn begin 2024.