Ongeval Bovenkerke
Foto FVL

Donderdagnamiddag is in de Koekelaarse deelgemeente Bovekerke een tachtiger gewond geraakt nadat hij met zijn voertuig in een gracht terecht kwam.  Dit gebeurde bij een uitwijkmanoeuvre.  Toen de bejaarde bestuurder met zijn Dacia Duster op een bepaald moment werd geconfronteerd met een tegenligger, een bestelwagen voor ziekenvervoer liep het mis.  De bejaarde bestuurder was zo vriendelijk om plaats te maken voor de bestelwagen, maar dat liep fout af.  Toen de tachtiger wat heen en weer begon te manoeuvreren in de zachte zijberm, drukte hij op een bepaald moment het gaspedaal te hard in toen hij achterwaarts aan het manoeuvreren was en kwam zo in de gracht terecht.  Door het ongeval raakte de bejaarde man gekneld in zijn voertuig.   De man, die slecht te been was, kon niet op eigen kracht zijn voertuig verlaten waardoor Brandweer Westhoek ter plaatse kwam om het slachtoffer uit zijn onfortuinlijke positie te bevrijden.  Na een medische check-up in de ziekenwagen kon de man met zijn wandelstok zich naar de politiecombi begeven voor een rit naar huis.