begijnhof Kortrijk

De West-Vlaamse Gidsenkring Kortrijk verzorgt elke eerste zondag van de maand een themarondleiding in Kortrijk voor individuele deelnemers.  Op zondag 2 april stelt Gidsenkring Kortrijk de rondleiding ‘Kortrijk ontdekken’ voor.  Deelnemers aan de rondleiding verkennen samen met de gids het historische centrum van de stad. Bezienswaardigheden zoals het stadhuis, het belfort, de Broeltorens, de Onze-Lieve-Vrouwekerk en het begijnhof liggen zeker op het pad die de rondleiding aandoet. De begeleidende gids vertelt over het Kortrijk van vroeger en nu. Veel moois in één wandeling met andere woorden!

Iedereen die belangstelling heeft voor deze twee uur durende wandeling is welkom.  Het vertrek staat gepland omstreeks 14.30 uur aan het belfort op de Grote Markt.  Deelnemen kost 6 euro per persoon en 4 euro voor kinderen jonger dan 12. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan online via de ticketshop van Toerisme Kortrijk.