Ongeval te Esen/Diksmuide
Foto FVL

Dinsdagavond omstreeks 21.15 uur kwamen twee wagens (een BMW en een Volkswagen Beetle) met elkaar in aanrijding bij een fout gelopen inhaalmanoeuvre. Na de klap werd één van de voertuigen weggeslingerd en kwam op de zijkant in een stuk weide terecht. Het verkeersongeval gebeurde in Klerkenstraat ter hoogte van de Kattestraat in Esen, deelgemeente van Diksmuide.

Ongeval te Esen/Diksmuide
Foto FVL

“Het ongeval gebeurde toen de ene wagen de andere aan het inhalen was”, zegt commissaris Kris Huysentruyt van politiezone Polder, “Bij dat inhaalmanoeuvre raakte een van de voertuigen het andere en zo kwamen beide wagen naast de weg terecht.” De klap was zo hevig dat de Beetle weggeslingerd werd tegen een elektriciteitspaal. Die knakte af waarna de auto door de klap nog in een weide terechtkwam en daar op de zijkant bleef liggen. De vier inzittenden van beide voertuigen konden op eigen kracht hun wagens verlaten en verwittigden de hulpdiensten. Een ziekenwagen, een MUG-team en de politie werden ter plaatse gestuurd. “De twee bestuurders van beide voertuigen werden naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om erg jonge bestuurders maar hun verwondingen vallen mee.” De beide bestuurders zijn afkomstig uit Houthulst en waren op weg naar huis. Zowel de BMW als de Volkswagen liepen zware schade op en moesten getakeld worden.