Foto NSK
Foto NSK

Diverse politiemensen van de PZ Vlas, PZ Westkust, PZ Polder, PZ Riho en PZ Antwerpen verzamelden vandaag in Kuurne om er een gezamenlijke drone – oefening te houden in de omgeving van het Kuurnse sport- en jeugdcentrum.  Daarbij worden diverse drones ingezet en scenario’s geoefend.  Ook het speciale interventieteam TARES van de PZ Vlas verleende zijn medewerking aan de oefening.  “De PZ Vlas is in het bezit een drone en drie operatoren”, vertelt Thomas Detavernier, woordvoerder van de PZ Vlas, “Samen met de andere zones die hier vandaag aanwezig zijn vormen wij een samenwerkingsverband, waardoor de ploegen binnen alle deelnemende politiezones inzetbaar zijn.  Ook op andere vlakken werken wij al langer met deze collega zones samen, denken we maar aan IT, intern toezicht en de hondenbrigade.  Met de opleidingsdag van vandaag willen wij er alvast voor zorgen dat alle aanwezige drone operatoren de broodnodige ervaring en expertises kunnen opdoen.”  Nog tot tien uur deze avond blijft de politie oefenen in Kuurne.

Foto NSK
Foto NSK