Foto: FVL
Foto: FVL

Dinsdagvoormiddag is brand ontstaan in een woning aan de Amphoek in Esen, deelgemeente van Diksmuide. Bij aankomst van de brandweer bleek het om een hevige uitslaande woningbrand te gaan. De brand was vrij snel onder controle, maar de nablussingswerken duurden nog een hele tijd omdat het vuur zich via de dakisolatie had verspreid. Een deel van de dakbedekking moest worden weggenomen om de vuurhaard te kunnen doven. De bewoonster, die op het moment van het ontstaan van de brand aanwezig was in de woning, liep rookintoxicatie op en werd eerst opgevangen bij de overburen en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zou deze avond het ziekenhuis opnieuw mogen verlaten. Een hond overleefde de brand niet en werd tijdens de nablussingswerken teruggevonden in de woning. De brandweer kon voorkomen dat de brand zich verspreidde naar de aanpalende woning.

Opvang

Burgemeester Lies Laridon (CD&V) kwam zich ter plaatse van de ernst van de situatie te vergewissen en zal samen met de diensten van de stad Diksmuide de mogelijke opvang voor het getroffen gezin opvolgen. Een doorgangswoning staat ter beschikking voor het geval er geen opvang bij vrienden of familie kan gevonden worden.

Foto: FVL
Foto: FVL