Na twee jaar uitstel terug kerstmarkt in Kuurne
Foto: RMK

Na twee jaar uitstel wegens corona werd er dit jaar terug een kerstmarkt georganiseerd door het ‘Bra3 Kuurne Onderneemt’, wat de nieuwe naam is voor het vroegere Braderiecomité. Dit jaar waren 30 deelnemers ingeschreven wat een mooi aantal is gezien we toch 2 jaar out zijn geweest vertelt Johan Bossuyt, voorzitter van BRA3. De opkomst was behoorlijk en begon opmerkelijk vroeger dan andere jaren. Hoogstwaarschijnlijk zal het voetbal daar iets mee te maken hebben. We mogen ook niet vergeten dat er redelijk wat andere kerstmarkten waren in de regio zoals Bavikhove, Zwevegem, Kortrijk en in Lauwe, vertelt Johan nog. Kuurne kan altijd rekenen op zijn trouwe klanten. De sfeer is dan ook Uniek. Geen klassieke houten chalets aangevuld met marktkramers maar grotendeels Kuurnse verenigingen en handelaars die met hun verkoop wat geld in het laadje willen brengen. Ook de aanhang die dergelijke verenigingen meebrengen is niet onbelangrijk. Dit jaar kon men rekenen op hulp van de horeca uitbaters rond het Marktplein en de steun van de gemeente Kuurne.

Het was de 32ste kerstmarkt die het BRA3 organiseerde. 32 jaar geleden begon het met eigen gemaakte kraampjes in hout en dit specifiek voor de Kuurnse handelaars. Later zijn daar de verenigingen bijgekomen met vooral drank en food standen, vertelt Pol Bouckaert, die mee aan de wieg stond van de kerstmarkt.

De kerstmarkt in zijn huidige unieke vormgeving was echter de laatste. Vanaf januari 2023 zal de markt onder handen genomen worden in het kader van de centrumvernieuwing. Waar het volgend jaar zal doorgaan en hoe het er dan zal uitzien is nog afwachten.

Na twee jaar uitstel terug kerstmarkt in Kuurne
Foto: RMK