Foto: FVL
Foto: FVL

Donderdagmiddag omstreeks 15.15u kwam in de Dikkebusseweg te Ieper, een wagen aan hoge snelheid uit de richting van Heuvelland en reed richting Dikkebus, toen de 28-jarige bestuurder met zijn Ford Ka, ter hoogte van de Processieweg, uit de bocht ging en in de gevel van een woning terecht kwam. De klap was zo hevig dat het motorblok van de wagen net niet in de woning aan de overkant van de straat terechtkwam. De wagen zelf werd na de botsing tegen de gevel terug aan de overkant van de straat gekatapulteerd.

Bij aankomst van de hulpdiensten konden ze de man, afkomstig uit Ieper, snel uit zijn wagen halen. Hij werd levensgevaarlijk gewond en overgebracht onder begeleiding van een MUG-arts naar het ziekenhuis.

De schade aan de woning is aanzienlijk, de voorgevel aan de inkomhal en living is zwaar beschadigd. Ook een deel van de dakbedekking kwam los door de impact. De woning blijft wel bewoonbaar.

Foto: FVL
Foto: FVL