Foto FVL
Foto FVL

Zondagmorgen heeft zich even voor zes uur een zwaar verkeersongeval voorgedaan op de Noorderring te Ieper net voor het kruispunt met de Pilkemseweg.  Daarbij raakte een bestuurder gekneld.  Een twintiger reed er met zijn Renault Modus richting Poperinge, toen hij om een nog onduidelijke reden plotseling van de rijbaan afweek en achteraan inreed op een geparkeerde oplegger met meeneemheftruk, die reglementair stond geparkeerd op de parkeerstrook. De klap die daarmee gepaard ging moet alvast enorm geweest zijn gezien de motor van het voertuig door de klap volledig ingedrukt werd en de brandweer bijna anderhalf uur nodig had om het slachtoffer uit zijn verhakkelde voertuig te bevrijden en dit bij temperaturen van -5°.  Uiteindelijk verliep alles vlot en leverde de brandweer uitstekend werk in deze moeilijke omstandigheden.

Foto FVL
Foto FVL

Volgens Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek was de bestuurder vlot aanspreekbaar bij aankomst van de hulpdiensten en werd hij door een MUG-arts in slaap gedaan gezien de hevige pijn die hij leed en ter bevordering van een vlotte bevrijding. Hiervoor diende de brandweer heel omzichtig te werk te gaan, om de bestuurder, die tussen de zetel en het ingedrukte motorblok gekneld zat, te bevrijden en geen extra letsels te veroorzaken. De bestuurder werd tijdens deze bevrijding met dekens afgedekt zodat hij niet onderkoeld zou raken.

De meeneemheftruck die achteraan op de vrachtwagen stond, zorgde ervoor dat de wagen niet onder de oplegger terecht kwam.  De 24-jarige bestuurder uit Veurne werd, na het stabiliseren, met zware verwondingen afgevoerd naar het Jan Yperman Ziekenhuis.

Foto FVL
Foto FVL

Tweede zwaar ongeval in 5 maanden tijd
Op 31 juli gebeurde even verder op de Noorderring, ter hoogte van Vlamertinge, ook al een gelijkaardig zwaar ongeval waarbij een bestuurder tegen een geparkeerde oplegger crashte. Ook toen werd de bestuurder zwaargewond.  De Noorderring bleef tot na de takelwerken afgesloten tussen de A19 en de Pilkemseweg in de richting van Poperinge.