Bavik - Super Maaike

Maaike Cafmeyer werd onlangs verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur 2022. De actrice haalde het op de gala-avond van onder meer Yves Lampaert, Rik Verheye, Tim Boury en Camille Dhont. Uiteraard moet daar op geklonken worden met een échte West-Vlaamse pils. Beter nog, Brouwerij De Brabandere maakte speciaal voor de winnares een exclusieve versie, de Bavik Super Maaike.

Maaike Cafmeyer

Maaike schitterde onlangs nog in de topserie Chantal (spin-off van Eigen Kweek). Haar West-Vlaamse roots draagt ze in haar hart en dat straalt ze ook uit op het scherm. “We zijn als brouwerij enorm blij dat iemand als Maaike onze provincie vertegenwoordigt”, zegt Albert De Brabandere, zaakvoerder van Brouwerij De Brabandere. “Naast haar fantastisch acteertalent heeft ze ook de grinta en goesting van een West-Vlaamse. We kunnen niet anders dan preus zijn op iemand zoals Maaike.”

Bavik Super Pils wordt Bavik Super Maaike

Bavik Super Pils werd al twee maal verkozen tot Beste Pils van België.  “Een unieke pils waarvan de smaak écht is, zonder zich te verantwoorden of aan te passen. Puur en karaktervol., verduidelijkt Albert De Brabandere. “Ik zie sterke gelijkenissen met Maaike!” Net daarom tovert Brouwerij De Brabandere exclusief de Bavik Super Pils eenmalig om tot Bavik Super Maaike. Het etiket werd onder handen genomen en gekleefd op 24 flesjes, goed voor één bak die exclusief aan Maaike werd bezorgd.

Etiket

Er werd op verschillende details gelet. Op de voorkant is het hopmannetje veranderd in het portret van Maaike en op de achterkant werd zelf de ingrediëntenlijst op maat gemaakt. Zo staat er nu te lezen dat er naast hop ook heel wat goeste en flair in het bier te vinden is. Je bent ook gewaarschuwd dat de energetische waarde van de Bavik Super Maaike, een bomme is!

Uiteraard wordt de Bavik Super Maaike beschreven in het West-Vlaams.
“Ti nie zoma een actrice ma een vrouwe noar oes erte. Nie te veel tralala mo wel e madam me baln. Authentiek, naturel en zonder compromissen eurzelven in wat da ze doet. Juste lik onzen Bavik Super Pils hé! We zin preus ip joe, Maaike. Santé!”

Een mooie ode aan een fantastische actrice en vooral een prachtige ambassadeur voor de provincie West-Vlaanderen.