Foto FVL
Foto FVL

Een alerte wandelaar heeft vrijdagmorgen langs de landelijke Ravestraat in Passendale, deelgemeente van Zonnebeke, een opmerkelijke vondst gedaan.  Bij zijn passage merkte hij in een gracht een zestal vaten op. Toen hij dichterbij ging kijken merkte hij dat de vaten een indringende geur verspreiden waarop de politie op de hoogte werd gebracht die daarna de brandweer ter plaatse liet komen.
Milieuvervuiling
Vermoedelijk is bij het dumpen één van de vaten lek geslagen waardoor er vloeistof in de gracht terecht kwam waardoor een deel van de gracht zal moeten gesaneerd worden.

Ook vorige maand werden in Langemark-Poelkapelle in een gracht langs een landelijke weg vaten met vermoedelijk drugsafval gevonden en deze zomer was dat ook het geval in de IJzer, waar tweemaal vaten uit het water werden gehaald.
Net als in Langemark-Poelkapelle kwam de Civiele Bescherming de vaten ophalen.