Politieachtervolging eindigt nadat motor vluchtauto het begeeft
Foto: FVL

Een dolle politieachtervolging zondagavond in het centrum van Houthulst eindigde op de parking van supermarkt OKay in de Jonkershovestraat te Houthulst.

Omstreeks 21.15u zondagavond merkte een politiepatrouille van de zone Polder ter hoogte van de Schoolstraat de BMW op van de 30-jarige B.Z.N. uit de buurt. De man die daar reeds enige tijd woont, staat gekend bij de politie, evenals zijn voertuig en het feit dat de man geen geldig rijbewijs heeft. Omwille van die redenen wou men het voertuig controleren, waarop de man de vlucht nam.

Dolle achtervolging

Het voertuig ging er met hoge snelheid vandoor en reed via de Zegestraat naar de Jonkershovestraat. Ter hoogte van het kruispunt met de Jonkershovestraat kon fietser Boaz Verhelst uit Houthulst op het nippertje de vluchtwagen ontwijken. Verschillende inwoners hadden de wagen met hoge snelheid ook horen voorbijrijden. Wellicht heeft de bestuurder van de wagen zo hard het gaspedaal ingedrukt dat de motor eraan moest geloven. Op het einde van de Zegestraat begon de wagen plots olie te verliezen waardoor hij op de parking van supermarkt Okay in de Jonkershovestraat tot stilstand kwam en alle olie op de openbare weg en de parking was terechtgekomen. Brandweer Westhoek werd opgeroepen om het wegdek te reinigen.

Drugs in wagen

Nadat de wagen tot stilstand was gekomen konden de agenten die de achtervolging hadden ingezet de bestuurder oppakken, hij legde een positieve speekseltest af. Daarnaast waren de documenten van het voertuig niet in orde en bleek de man ook over geen geldig rijbewijs te beschikken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor ondervraging. Er werd een drugshond ter plaatse gestuurd om de wagen te doorzoeken en hierbij werd een hoeveelheid drugs aangetroffen.
Gelukkig vielen bij de achtervolging geen gewonden.