Foto NSK
Foto NSK

De Kuurnse joggingclub organiseert reeds sinds 2015 jaarlijks een gratis ‘start-to-run’ op de Kuurnse paardenrenbaan. Onder begeleiding kunnen de deelnemers dan het gekende programma afwerken. In totaal elf deelnemers schreven zich in dit jaar.  Negen onder hen haalden ook hun beoogde doel.  “We trainen in groep telkens op woensdagavond op de binnenpiste van de renbaan”, vertelt Johan Bossuyt, voorzitter Joggingclub, “Maar ook op maandag en op vrijdag wordt er gelopen. Na de opwarming start het lopen dat geleidelijk wordt opgebouwd: eerst lopen afgewisseld met wandelen en na tien weken kunnen de starters vijf kilometers non-stop lopen. Wat eigenlijk toch een hele prestatie is.  Deze jaarlijks terugkomende ‘start-to-run’ training organiseren we met het oog op de ezelsjogging op vrijdagavond van de Ezelsfeesten georganiseerd door de Kuurnse Joggingclub.  Met dit  initiatief willen we mensen aanzetten om te lopen met als doel de zes kilometer jogging. Op de renbaan kan dat op een veilig parcours en op een zachte ondergrond. We danken alvast de vzw Drafrennen voor de toelating om hier te kunnen lopen.”  Dit jaar wordt de halve marathon en de jogging georganiseerd op vrijdag 30 september.