Autozegening Sint-Pieter 2022 NSK

Zondagmorgen heerste een gezellige drukte op de Sint-Pietersparochie te Kuurne.  Reeds voor de 56 ste maal wordt er dit weekend feest gevierd op de wijk Sint-Pieter te Kuurne.  Traditioneel hoort daar op zondagmorgen de autozegening bij.  Iets meer dan 300 voertuigen boden zich daarbij aan deze morgen, meteen een sterke stijging bij vorige editie.  Het was dan ook voor de diverse bestuurders van de voertuigen  even aanschuiven voor aleer hun voertuig gezegend kon worden.   Zelfs enkele moedige fietsers waagden het eveneens om besprenkeld te worden.  Daarnaast volgde ook nog de sleuteltjesworp, waarbij uit de brandweerladder diverse sleuteltjes en snoep naar beneden werden gegooid naar de menigte kinderen die zich op het grasveld hadden verzameld.   Zondagnamiddag staat er ook nog het derde Kuurnse eierwerpen kampioenschap, de kleuterloop- en hindernissenparcours en de 12de Sint-Pieterskoerse voor nieuwelingen U17 op het programma.  De feestelijkheden worden woensdag 29 juni afgesloten met de Sint-Pieterskoerse voor nieuwelingen waarbij er de afgelopen edities telkens een internationaal gezelschap van U17 renners zich aanbood.

 

Sleuteltjesworp NSK Sleuteltjesworp 2 NSK Sleuteltjesworp 4 NSK Sleuteltjesworp 3 NSK