Nieuwe Inwoners 2022 Kuurne NSK

Er heerste donderdagavond een gezellige sfeer in zaal Kubox waar 200 nieuwe inwoners van de ezelsgemeente waren samengekomen op een ontmoetingsmoment die de gemeente Kuurne organiseerde.  Dit jaar stak dit ontmoetingsmoment trouwens in een totaal nieuw kleedje.  De weetjes quiz over Ezelgem werd daarbij geschrapt en vervangen door een gratis optreden van de bekende Oostendse stand-upcomedian en acteur Piv Huvluv die duidelijk in de smaak viel van de aanwezigen.  “Kuurne telde de afgelopen drie jaar een instroom van zo’n 700 nieuwe inwoners”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Traditioneel wordt op het ontmoetingsmoment aan deze mensen de werking van de gemeente uitgelegd.  Daarbij krijgen ze een voorstelling van het gemeentebestuur, een informatiefilm over Kuurne en als slot een receptie aangeboden.  De voorgaande edities behoorde ook een ludieke kennisquiz tot dit kennismoment, maar deze editie gooiden we het over een andere boeg en opteerden we voor een optreden.  We zijn alvast blij met de opkomst die ons ontmoetingsmoment ook nu opnieuw kende.”  De afgelopen drie jaar werd door de gemeente Kuurne geen ontmoetingsmoment meer georganiseerd, gezien de coronapandemie dit niet toeliet.