Foto NSK
Foto NSK

Na de wielerhoogdag van afgelopen zondag, kondigde dinsdag zich alweer een nieuwe hoogdag aan in Kuurne, ditmaal deze van de paardensport.   Na een mindere periode voor de Kuurnse hippodroom wegens corona, zakten afgelopen dinsdag iets meer dan 3000 bezoekers af richting paardenrenbaan om er de “Grote Winterprijs Mardi Gras” bij te wonen, zowat het hoogtepunt van de Belgische drafsport.  Meteen een verdubbeling tegen over de editie die in 2020 plaatsvond.   Tot het voorjaar 1999 werd dit drafevenement gehouden op de hippodroom van Sterrebeek. Wegens de sluiting van deze Brusselse hippodroom, kwam dit event naar de Kuurnse hippodroom vanaf het voorjaar 2000. Dit jaar was het dus de 23 ste editie op Kuurnse bodem.  Daarnaast vond gelijklopend in zaal Kubox het netwerkevenement plaats van de Orde van de Ezel.   Naast een gezellige sfeer, een walking dinner en enkele optredens konden ook alle drafwedstrijden die op de hippodroom werden gereden op groot scherm worden gevolgd.  In totaal 350 personen woonden Mardi Gras bij.   Ook ditmaal liet de Orde van de Ezel zijn goede spreken en schonk 3000 euro aan vzw ‘Het Ventiel’, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met jongdementie.   Dit jaar stond het netwerkevenement in het teken van de Ezel, de bijnaam voor een inwoner van Kuurne die zijn oorsprong vindt in oude verhalen. Het dier komt eveneens veelvuldig voor in de folklore van Kuurne.  Voor de organisatie van het event werd ook dit jaar opnieuw beroep gedaan op een zestal leerlingen van de VIVES Hogeschool die zaal Kubox omtoverden tot een magisch bos waar ook de ezel centraal staat.

 

Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK