Maker Faire
Een race met wasmachines, de lancering van een straaljagermotor,… Omschrijf een Maker Faire gerust als ‘een geschifte doe-het-zelf kermis’ waar de werkelijkheid de verbeelding moeiteloos overstijgt. De tweede editie van Maker Faire Gent vindt plaats op 29 & 30 april en 1 mei. De ticketverkoop startte deze week.

Over Maker Faire Gent

Een Maker Faire is geen doe-het-zelf of uitvindersbeurs. Geen workshopdag of pro-panel. Het is al die dingen samen op één plek. Innovatie, creativiteit en curiositeit zijn de sleutelwoorden van het festival. Van hand- en soldeerwerk tot robots, drones, games en cosplay. Er is van alles te zien, te beleven en te doen voor alle leeftijden. Dat de formule werkt, staat buiten kijf. De eerste editie in 2019 was volledig uitverkocht. Maker Faire Gent verhuist daarom naar een grotere locatie: Chinastraat, een industriële site in hartje Gent. Henk Rijckaert Dat Henk naast comedian ook een gepassioneerde maker is, is intussen gekend. In de Koterij — zijn YouTube-kanaal met zo’n 30.000 abonnees — creëert hij iedere week een nieuw project in zijn werkkot. Soms indrukwekkende (bijna kunst-)werken zoals de robotschorpioen en de K-Bouter, soms decorstukken voor zijn comedyshows en soms gewoon praktische oplossingen voor alledag. Logisch dus dat Rijckaert het initiatief nam om het internationale Maker Faire-concept naar België te halen.

Tickets & info : https://www.makerfairegent.be