Mario Boon
Onze Oorlog vertelt het verhaal van verzetsman Piet Swijsen en Karel Verstoffelt, Oostfronter en bewaker in het Auffanglager Breendonk, en hoe ze ondanks hun diametraal andere levenslopen tijdens de Tweede Wereldoorlog toch een gemeenschappelijke verstandhouding hebben in de bokssport. Dit verhaal is mede gebaseerd op ware gebeurtenissen tijdens en na de SS-razzia in Sint-Truiden op 25 mei 1943.

Mario Boon (°1974 Sint-Truiden) is al sinds 1999 auteur en illustrator van stripverhalen en prentenboeken voor kinderen en volwassenen. Zijn werk is vertaald en gepubliceerd in 15 talen en landen. “Ik heb altijd al een zwak gehad voor geschiedenis, vooral de geschiedenis van België. Omdat de Tweede Wereldoorlog door zijn politieke rand in Vlaanderen qua aandacht altijd wat verborgen bleef, boeide die periode mij nog net iets meer.” 

Op 19 augustus 1947 werd het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk opgericht met als doel een ontroerend en sprekend bewijs van het nazisme in België tijdens de Tweede Wereldoorlog te tonen aan het publiek. “Deze strip is een huldebetoon aan deze moedige mannen en vrouwen die opkwamen voor hetgeen we vandaag de universele rechten van de mens noemen en die de basis vormen voor onze vrijheid en democratie. We hopen dat dit verhaal zal bijdragen tot een bewustwording dat ieder individu persoonlijk kan bijdragen tot een betere wereld.” – Herbart Beyers (Events coordinator War Heritage Institute)