Vrouw gewond na botsing tussen drie voertuigen in Leke
Foto: FVL

In de Oostendestraat te Leke, deelgemeente van Diksmuide kwam het maandagmorgen tot een aanrijding t.h.v. het kruispunt met de Lekedorpstraat waarbij drie voertuigen betrokken raakten. Een 58-jarige vrouw uit Nieuwpoort werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. De andere twee bestuurders bleven ongedeerd.

Volgens de eerste vaststellingen van Politiezone Polder gebeurde het ongeval toen de bestuurster van de Citroën Berlingo vanuit de Oostendestraat linksaf de Lekedorpstraat wou indraaien. Daarbij heeft ze wellicht een tegenligger, Ford Focus, te laat opgemerkt waarbij het tot een aanrijding kwam. Een derde wagen, Lancia Delta, die uit de Lekedorpstraat kwam deelde eveneens in de brokken nadat de Citroën Berlingo tegen de Lancia Delta werd gekatapulteerd die uit de Lekedorpstraat de Oostendestraat wou oprijden.
Brandweer Westhoek – post Leke kwam ter plaatse om het wegdek op te ruimen.