Foto FVL
Foto FVL

Een korte maar hevige brand  bij autocarbedrijf Suffis gelegen in de Frankrijklaan te Poperinge heeft woensdagavond omstreeks 19.30 uur ervoor gezorgd dat vier medewerkers van het autocarbedrijf dienden overgebracht te worden naar het ziekenhuis.  De brand ontstond in één van de kamers op de bovenverdieping van het bedrijf. De Poperingse brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur snel bedwingen.  “Bij aankomst van onze eerste ploegen was enkel rookontwikkeling zichtbaar.”, vertelt Kristof Louagie, woordvoerder Brandweer Westhoek, “Gezien we niet meteen op het bedrijventerrein konden was dan ook op het eerste zicht de locatie van de brand niet duidelijk voor ons.  Uiteindelijk konden we de brand lokaliseren en werd het duidelijk dat deze woedde in het privégedeelte op de eerste verdieping van een bedrijf. Eén slaapkamer brandde daarbij volledig uit. De rest van de lokalen liep ernstige rookschade en lichte waterschade op. Het privégedeelte is door de brand tijdelijk onbewoonbaar geworden.  In totaal troffen we vier slachtoffers aan die allemaal lichte verwondingen en rookintoxicatie opliepen. Zij werden ter plaatse verzorgd door onze ambulanciers en een MUG team en werden vervolgens afgevoerd naar het Jan Ypermanziekenhuis ter controle.”  Aanvankelijk dacht de brandweer bij aankomst aan een  industriebrand, maar de brandhaard bleef gelukkig beperkt tot een slaapkamer. In de slaapkamer stonden meerdere bedden en bevonden zich vier personen.  De rest van het gebouw liep minimale rookschade op, maar leed wel erg onder het water.  “De brand zou mogelijks ontstaan zijn aan een matras, maar verder onderzoek door een deskundige van het parket moet meer duidelijkheid brengen over de precieze oorzaak”, aldus burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) die eveneens ter plaatse kwam om zich van de toestand te vergewissen.