Brandje aan elektrische bedrading snel geblust, schade beperkt in Lendelede
Foto: NDZ

Deze voormiddag rukten brandweerlui uit de posten Kuurne, Harelbeke en Lendelede uit naar een rijwoning langs de Meikapelstraat in Lendelede. Daar was brand ontstaan aan elektrische bedrading die ingewerkt is in een holte boven het raam aan de voorgevel.

Het brandje ontstond omstreeks halfelf. “Ik was al bezig met de voorbereidingen voor het middagmaal toen ik plots een lawaai hoorde, te vergelijken met het afgaan van vuurwerk. Maar ik dacht nog… vuurwerk op dit uur? Nadat seconden later ook de elektriciteit in onze woning uitviel, checken we de zekeringenkast. Daar was geen enkele zekering uitgeslagen. Toen mijn echtgenoot even naar buiten ging om rondom onze woning even te checken waar de knal vandaan kwam, merkte hij de smeulende brand aan onze voorgevel op”, verduidelijkt de bewoonster. De man reageerde alert en haalde meteen een poederblusser uit zijn wagen. Vanop een ladder ging hij de vlammen te lijf. De intussen gealarmeerde brandweerlui waren snel ter plaatse en hadden de situatie snel onder controle. Dankzij de alerte reactie van de man en de snelle tussenkomst van de brandweerlui, bleef de schade beperkt tot de bedrading in de holte zelf. De brand veroorzaakte geen schade in de woning, maar zowel in de woning als in die van de buren was er als gevolg van de brand een tijdlang geen elektriciteit.