© Kevin Velghe

© Kevin Velghe

De tweede editie van de online muziekmarathon 24 UUR LIVE is voorbij. Miguel Wiels en zijn band hebben samen met 129 artiesten opnieuw 24 uur live het beste van zichzelf gebracht vanop het middenplein van het Sportpaleis. Het was intens, het was mooi, het was al wat het moest zijn: een ware booster positiviteit. Ook op deze tweede editie was het publiek er opnieuw massaal bij. Goed 2 miljoen mensen volgenden de livestream op HLN.be en in de HLN app. Verspreid over 8 tijdsblokken volgden ook 1600 fans, steeds in groep van maximaal 200 personen, 24 UUR LIVE in het Sportpaleis zelf. Vlaanderen toonde zich trouwens van zijn gulste kant. De digitale fooihoed leverde liefst 100.000 euro op. Een ferm en enigszins onverwacht groot “steuntje in de rug” voor productie en artiesten is dat.

  © Kevin Velghe

© Kevin Velghe

Bandleider en initiatiefnemer Miguel Wiels heeft na 24 uur in de spotlights enkel mooie woorden: “Wat ben ik blij dat we dit opnieuw hebben kunnen neerzetten.”, waren de eerste woorden van Miguel nadat het laatste nummer werd gebracht op 24 UUR LIVE, “Ik ben moe maar bijzonder trots en tevreden. We zijn er weer in geslaagd om een positief verhaal te brengen, om iedereen -muzikanten, crew, organisatoren maar ook fans thuis- dankzij de kracht van de live muziek, een hart onder de riem te steken. En nu op naar even bijslapen en dan vooral naar betere tijden. Naar weer veel live spelen voor publiek.

De livestream van 24 UUR LIVE, te volgen via HLN.BE en de HLN app, werd gevolgd in 600.000 huiskamers. Er werden meer dan anderhalf miljoen (!) gestarte livestreams geteld! De hashtag #24uurlive ging viraal en de website 24uurlive.be werd 60.000 keer bezocht.

  © Kevin Velghe

© Kevin Velghe

24 UUR LIVE in cijfers en leuke weetjes:

  • Aantal deelnemende artiesten: 129
  • Aantal songs: 425
  • Aantal medewerkers: 196 Aantal stappen op de teller van master of ceremony Niels Destadsbader: 29.190
  • De 24 UUR LIVE fotografen maakten 2115 foto’s.
  • Aantal uren slaaptekort bij muzikanten en crew: veel
  • De vorig jaar overleden songschrijver Stefaan Fernande kreeg van Erik Melaerts, Clouseau en Niels Destadsbader een prachtig eerbetoon. Ze brachten “Porselein”, “Ik kan niet zonder jou”, “Nobelprijs”, “California” en “Vonken en vuur”. Ook John Miles werd gehuldigd in zijn Sportpaleis. Udo beroerde met een prachtige versie van ‘Music’. Tenslotte bracht Wim Opbrouck een bloedstollend mooie versie van ‘Lieve Kleine Piranha’ van Gorki.
  • Belden in via videocalls met mooie woorden en perspectief: Minister Dalle, Steven Van Gucht en vele anderen.
  • Er was allerlei lekkers voor de band. Bakkerij Laurens leverde vanuit het verre Varsenare een dozijn verse eclairs, The Amazing Flowers hadden triple bier mee voor bandleider Miguel Wiels. En er waren natuurlijk ook sloten koffie en energiedrank én een nachtelijke friet.