Wagens slippen op afrit van Kortrijk
Foto: NDZ

Zondagnamiddag zijn in korte tijd twee ongevallen gebeurd op de afrit Kortrijk-Oost van de E17 richting Frankrijk. Telkens ging het om een wagen die aan het slippen ging op het natte wegdek.

Beide ongevallen kort voor halfdrie. Een Ford Focus ging als eerste aan het slippen op het natte wegdek en kwam in de modderige berm rechts van de afrit terecht. De bestuurder en zijn passagier kwamen er met de schrik vanaf, maar de wagen zat compleet vast in de modder en moest losgetrokken worden. Enkele minuten later was het opnieuw prijs toen een Citroën C3 aan het slippen ging op de afrit. De wagen tolde om zijn as en kwam met de wielen tegen de betonnen boordstenen terecht, waardoor deze zware schade opliep en moest getakeld worden. Een toegesnelde ziekenwagen bracht de bestuurster met lichte verwondingen naar het ziekenhuis. Tijdens de vaststellingen en takelwerkzaamheden bleef 1 van beide rijstroken op de afrit afgesloten, maar dat veroorzaakte weinig hinder.