Elke G

‘Elke crisis is tegelijkertijd een kans. We weten al jaren wat we moeten doen om breinbewuster te leven en te werken. En toch zetten we die kennis nauwelijks om in de praktijk. De afgelopen maanden beleefden we een van de grootste veerkrachtexperimenten aller tijden. Wat als we deze crisis zien als een kans tot echte transformatie? Een kans om nieuwe gewoontes aan te nemen, zodat we sterker dan ooit de toekomst tegemoet kunnen treden?’ In haar nieuwe baanbrekende boek geeft doctor in de psychologie Elke Geraerts je de nodige handvatten om je voor te bereiden op de vele uitdagingen die leven en werk post-corona voor ons in petto hebben. Hierin geeft ze je brein een centrale rol en leert hoe je breinbewuste keuzes kunt maken. Ze toont hoe hybride werken tot meer productiviteit én meer rust kan leiden, hoe je je dromen kunt najagen en hoe je ook in een never-ending digitale wereld tot echte focus kunt komen. Het wordt nooit meer zoals vroeger… en misschien gelukkig maar!

‘In dit boek wil ik laten zien hoe iedereen – van individuen tot bedrijven, van jongeren tot politici – een crisis kan aanwenden als katalysator voor positieve verandering. En daar stopt het niet. Mijn ambitie is dat De mentale reset een model wordt voor groei, ook los van deze en toekomstige crisissen. Dat dit boek je niet alleen informeert, maar ook ook inspireert om je leven te resetten. Resetten to build back better welteverstaan. Ik noem het ook wel bouncing forward in plaats van bouncing back. De sleutel? Investeren in mentaal kapitaal, liefst proactief. Dat doe je door volop in te zetten op veerkracht.’ -Elke Geraerts