Foto NDZ
Foto NDZ

In de Bergstraat in Tiegem (Anzegem) is tijdens de nacht van zaterdag op zondag een alleenstaande woning in vlammen opgegaan.  De kranige bewoonster (75) werd gelukkig net op tijd wakker en kon aan de vlammenzee ontsnappen. De vrouw werd even opgevangen bij de buren en werd daarna uit voorzorg naar het ziekenhuis overgebracht.

Foto NDZ
Foto NDZ

Het vuur in de vrijstaande woning op de hoek van de Bergstraat en Heinsdal brak uit rond kwart na twee en greep snel om zich heen. Toen de brandweer uit Avelgem en Kluisbergen (Oost-Vlaanderen) aankwam sloegen de vlammen reeds uit de veranda en de achterzijde van de eerste verdieping.  Het duurde even voor de brandweer het vuur onder controle had, daarna moest nog verschillende uren worden nageblust.  De fraaie alleenstaande woning is door de brand compleet verwoest, tijdens de bluswerken stortte ook een deel van het dak in.  De oorzaak van de brand was zondagmorgen niet meteen duidelijk en werd nog onderzocht, maar mogelijks ligt een elektrisch deken aan de oorzaak van de brand.

Foto NDZ
Foto NDZ