Foto NSK
Foto NSK

De winnaar van de Kuurnse cultuurprijs 2021 is bekend.  Nadat vorig jaar de prijs niet werd uitgereikt was het aanbod extra groot dit jaar waaruit de jury één winnaar diende uit te gaan kiezen.   Uit de zes genomineerden die dit jaar bestonden uit Artykid, Joost Brys, de Koninklijke Kunstkring Evariste Carpentier, het Kinderkoor en popkoor VIVA!, KWB Kuurne en Bernard Noffels, selecteerde de jury uiteindelijk culturele duizendpoot Bernard Noffels.  De jury motiveerden hun keuze als volgt: “Bernard is een man van het verenigingsleven, een organisator en een creatieveling”, luid het bij de jury, “Door deze talenten in te zetten maakt hij het Kuurnse sociaal-culturele rijker en diverser.”  Het hart van Bernard Noffels ligt onder meer bij fotografie.  Daarbij stelt hij dan ook vaak zijn eigen werk tentoon.  De ene keer in eigen tentoonstellingen, de andere keer als gast op grote tentoonstellingen met uitstraling.  In het voorjaar van  2021 bracht Bernard een eigen fotoboek uit die de naam Waiting, Walking, Working meekreeg.   Een jaar eerder zette hij zijn eerste pasjes in de poëzie onder de naam Georg Bernoff en bracht de dichtbundel ‘Het krassen van de tijd’ uit.  Daarnaast is Bernard Noffels ook nog actief binnen diverse verenigingen zoals fotocollectief@Retina², culturele vereniging Curieus, buren bij kunstenaars, het Kuurnse Comedyfestival  en de Kuurnse Cultuurraad.

Foto NSK
Foto NSK