Foto NDZ
Foto NDZ

Zaterdagavond rukte de brandweer uit naar slagerij-traiteur De Loof langs de Menenstraat in Wevelgem. Toen de slager tegen sluitingstijd nog bezig was met het bedienen van klanten, stapte plots nog een klant binnen, die hem wees op een alarm die afging.  Dat alarm bleek afkomstig van één van de rookmelders.  “Toen we zowel op zolder als in de kelder rookontwikkeling vaststelden, vonden we niet meteen een oorzaak. We wisten ook niet of de rookontwikkeling afkomstig was van bij ons, dan wel van bij onze buren van kinderdagverblijf “De bengeltjes”, waardoor we de brandweer verwittigden”, vertelt de slager.  Na wat zoekwerk in zowel het gebouw waarin de slagerij is gevestigd als bij de buren van kinderdagverblijf “De Bengeltjes” werd de oorzaak gevonden.  Een vogelnest in het schoorsteenkanaal van de slagerij had vuur gevat en was deels naar beneden gevallen, waardoor er zowel op zolder als in de kelder sprake was van rookontwikkeling. Na een grondige inspectie en reiniging van het schoorsteenkanaal was alle gevaar geweken en konden de brandweerlui naar de kazerne terugkeren