Foto NSK
Foto NSK

De 61 ste ezelsfeesten hebben duidelijk de weergoden niet meer.  Gelukkig bleven de hemelsluizen tot zaterdagnamiddag dicht, zodat Soupapke en zijn trawanten zonder problemen voor de 30 ste maal voor een goedgevuld voorplein van het gemeentehuis Kuurnse kolder en leute konden brengen van de bovenste plank.  Aanvankelijk kon ook het namiddagprogramma zonder regen worden aangevat.  Het wisselvallige en natte weer die volgde zorgde er echter voor dat heel wat bezoekers wegbleven uit de Kuurnse straten.  Wie opdaagde was gewapend met paraplu en jas.   Ook tijdens de toespraak van Sire David II, koning Ezel, bleven de hemelsluizen openstaan.  Deze namiddag vond ook een veiligheidsoverleg plaats tussen burgemeester Francis Benoit en de veiligheidsdiensten gezien het stormweer die aangekondigd werd voor zaterdagavond.  Tijdens een plaatsbezoek door de veiligheidsdiensten aan de Ezelsfeesten werd beslist dat alle losstaande tenten en bouwsels opgebroken dienden te worden en alle loshangende of -staande items verwijderd dienden te worden.  Het KMI verwacht vanaf 22 uur windstoten tussen de 80 à 100 kilometer.  In de feesttent staat zaterdagavond nog een optreden van Jérémy en Les Truttes geprogrammeerd.  De diverse partners van de Ezelsfeesten hopen alvast dat de weergoden hen zondag wat beter gezind zullen zijn, al zien de voorspellingen er niet zo best uit.  Naast straatanimatie en braderie is er op zondag om 18 uur de traditionele ezeltjesworp en om 19 uur een gratis optreden in de feesttent van de Ketnetband.  Ook maandag wordt er nog gefeest in Kuurne.

Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK
Foto NSK