GF
GF

De award voor beste Belgische vrouwelijke boxer gaat dit jaar naar Oshin Derieuw uit Kuurne  “Het EBU gevecht in augustus verhuisde niet alleen mezelf, maar raakte ook zoveel andere mensen”, vertelt Oshin, “Deze waardering voelen betekend meer dan woorden.  Door deze gouden handschoen te ontvangen voel ik de erkenning in België.  Het was een geweldige avond, niet alleen omdat ik gewonnen heb, maar tevens om mijn sparringpartner Femke Hansens en Hans Meersschaut terug te zien.   Ik geloof alvast dat er nog steeds veel groeit in het vrouwenboksen en ik er klaar voor ben om daar deel van uit te maken!”  Na zeven jaar deze eer voor Delphine Persoon weggelegd te zijn, komt daar dus dit jaar verandering in en wint Oshin Derieuw deze maal de gouden handschoen. Nadat Oshin Derieuw in augustus Europees EBU-kampioen bij de welters werd na een puntenoverwinning in Zwitserland en won van de Française Olivia Belkacem is dit meteen een mooie bekroning voor haar prestatie die ze neerzette.