300 jaar oude boom begeeft het in Vladslo
Foto: FVL

Vrijdagmiddag kwam ter hoogte van de Duitse Militaire Begraafplaats in Vladslo een 300 jaar oude boom op het wegdek terecht. Wellicht heeft storm Aurore gisteren de doodsteek gegeven waardoor de boom ontworteld raakte en uiteindelijk deze middag bij een windstoot naar beneden is gevallen.

Volgens het Agentschap Natuur en Bos zijn de droge zomers die we de laatste jaren hebben gekend mede oorzaak dat deze bomen ziek worden en ontwortelen.

Brandweer Westhoek post Leke kwam ter plaatse om de zijtakken te verwijderen. Een tuinaannemer werd opgevorderd om met een mobiele kraan met houtgrijper de boom van de openbare weg te verwijderen. Gelukkig stonden er geen voertuigen geparkeerd ter hoogte van de Duitse Militaire Begraafplaats en kwam er geen voorbijrijdend voertuig, fietser of voetganger onder de boom terecht

300 jaar oude boom begeeft het in Vladslo
Foto: FVL