Foto NSK
Foto NSK

Sinds maandag is zaal Kubox te Kuurne vier dagen lang omgetoverd tot een waar racecircuit.  De leerlingen van de derde graad van zeven Kuurnse scholen krijgen namelijk de kans om hun kunnen en rijvaardigheid te testen op een heus raceparcours.  “Het initiatief komt van de werkgroep onderwijs die de activiteit bekostigt met geld uit het coronafonds”, vertelt schepen Jan Deprez (CD&V) , “Voor aleer de leerlingen hun avontuur aanvatten op het raceparcours dienen ze echter vooraf hun eigen zeepkist in elkaar te knutselen.  Met deze STEM-activiteit die een All-in-One concept betreft proberen we de leerlingen even van de computer of smartphone weg te houden en hen een analoog samenspel aan te bieden waarin tal van creatieve tools verweven zitten”.  De komende vier dagen zullen in totaal 308 Kuurnse leerlingen de mogelijkheid krijgen om hun bouwkunsten en rijvaardigheid uit te testen.

NSK Kuurne Zeepkisten 001 BR1kopie

NSK Kuurne Zeepkisten 002 BR1kopie

NSK Kuurne Zeepkisten 003 BR1kopie