Foto NSK
Foto NSK

Afgelopen zaterdag vierde Natuurpunt ‘De Vlasbek’ de eerste verjaardag van de Kuurnse vlindertuin gelegen naast de bibliotheek.  Dit deden ze met een heuse vlinder picknickdag.  Een honderdtal natuurliefhebbers ging graag in op deze uitnodiging en speurde gewillig de vlindertuin af naar nieuwe exemplaren.  “In totaal konden we een tweetal nieuwe soorten spotten die niet eerder opgemerkt werden in de vlindertuin nog in Kuurnse tuinen” vertelt Johan Staelens van natuurpunt ‘De Vlasbek, “Nieuwe soorten als de Gele Luzernevlinder en het Kaasjeskruiddikkopje vonden ondertussen naar deze vrij jonge vlindertuin die ontworpen werd door Kurt Meerschaert van Natuurpunt hun weg.  Het doet alvast goed te zien dat er reeds een twintigtal verschillende soorten terug te vinden zijn in dit stukje natuur gelegen in het centrum van Kuurne.”  Op de vlinder picknickdag die in samenwerking liep met de Kuurnse bibliotheek was er ook ruimte voor een voorleessessie voor kinderen.