Foto NDZ
Foto NDZ

In de Graaf Boudewijn IX-Laan in Kortrijk is zondagavond de bestuurster van een Citroën C3 zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval.  Haar passagier kwam er met lichtere verwondingen vanaf.  Het ongeval deed zich voor rond 17.15 uur toen de bestuurster vanuit het kruispunt met de Oudenaardsesteenweg de Graaf Boudewijn IX-Laan ingereden was en verrast werd door een BMW die zich wou parkeren op de parkeerstrook.  De vrouw week hierdoor naar links uit en knalde in de flank van een geparkeerde Dacia Stepway.  Die werd door de klap een tiental meter achteruit het fietspad opgeduwd.  Door de klap die daarmee gepaard ging zat de bestuurster gekneld.  De brandweer snelde ter plaatse en kon de vrouw bevrijden door het verwijderen van de achterdeur van de Citroën.  De vrouw werd met zware verwondingen naar het AZ Groeninge in Kortrijk overgebracht. Haar passagier kwam met het hoofd tegen de voorruit terecht en werd eerst door buurbewoners opgevangen, maar werd even later door een tweede ziekenwagen eveneens naar het ziekenhuis overgebracht. Door het ongeval bleef de Graaf Boudewijn IX-Laan ruim een uur afgesloten voor alle verkeer.  Beide wagens liepen zware schade op en moesten getakeld worden.

Foto NDZ
Foto NDZ