Foto NSK
Foto NSK

Donderdagavond net voor het optreden van Wouter Deprez in zaal Kubox heeft de gemeente Kuurne zijn cultuurseizoen 2021 – 2022 voorgesteld.  Ook dit jaar werd opnieuw voor een divers programma gezorgd, vol cultuur om samen te beleven.  Het cultuurseizoen wordt afgetrapt op donderdag 14 oktober met Bart Cannaerts die ‘We moeten nog eens afspreken’, zal brengen.  Andere namen komend cultuurseizoen zijn onder meer Kommil Foo, Wim Mertens, ‘Just The Three Of Us’, Barbara Sarafian, Maaike Cafmeyer en Peter De Graaf en Erik Van Looy met zijn theatershow ‘Verslaafd’.  Uiteraard is er ook plaats tijdens het komende Cultuurseizoen voor talent uit eigen streek.  Zo zijn er ditmaal optredens voorzien van Het Kortrijks Vocaal Ensemble in de Sint-Pieterskerk die het meesterwerk ‘Johannes Passie’ van Bach zal brengen. Het indrukwekkende ensemble met gerenommeerde muzikanten waaronder Beniamino Paganini werd onlangs nog verkozen tot Jonge Musicus van 2020.   Maar ook de Kuurnse vereniging Dance-Control werd geprogrammeerd en stelt samen met andere jongerenprojecten Dansarte voor op 5 en 6 november en dit in een samenwerking met topchoreografen Anneke Ghysens en Tamara Arruti gekend bij het brede publiek dankzij ‘So You Think You Can Dance’.  “De Covidperiode woog anderhalf jaar heel zwaar op onze schouders, maar nu is de tijd aangebroken om terug ten volle samen te genieten van cultuur in onze zalen.”, opent burgemeester Francis Benoit, “Ik kijk uit naar een volle Kubox, 450 lachende gezichten die niet meer verborgen zitten achter een mondmasker. Samen napraten in de foyer en vooral samen terug cultuur beleven zoals het hoort.  Maar er is nog meer goed nieuws!  Omcirkel nu reeds 5 mei 2022 in uw agenda met een dikke stift gezien we die dag namelijk ’15 jaar Kubox’ vieren met een staand concert door een muzikale klepper. Het zal een niet te missen feestavond worden waar Kuurne weer Kuurne zal zij.  Wie deze klepper is kan ik helaas nog niet vertellen, maar weldra kom ik daar op terug.”  Wie een van de geplande optredens wil bijwonen zal er echter snel moeten bij zijn, gezien vanaf vrijdag 27 augustus de ticketverkoop van start gaat via www.kuurne.be/tickets