Foto NDZ
Foto NDZ

Langs de Moeskroensestraat in Rollegem (Kortrijk) is tijdens de nacht van zaterdag op zondag een BMW betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval.  Daarbij viel als bij wonder slechts 1 lichtgewonde.  De bestuurder van de BMW nam na het ongeval de benen.   Het ongeval gebeurde omstreeks twee uur langs de landelijk gelegen Moeskroensestraat, op een boogscheut met de grens van Moeskroen.  De bestuurder van een BMW personenwagen die uit de richting van Rollegem-centrum kwam gereden verloor er net na een lichte bocht de controle over het stuur.  De wagen week hierdoor van zijn koers af en knalde op een boompje rechts van de weg.  Buren werden opgeschrikt door een doffe knal en alarmeerden de hulpdiensten.  Brandweer, ziekenwagen en een MUG-team snelden ter plaatse en moesten de passagier uit zijn hachelijke positie bevrijden.  De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd voor verdere verzorging naar het AZ Groeningeziekenhuis in Kortrijk overgebracht.  De bestuurder, een 27-jarige man uit Moeskroen sloeg na het ongeval te voet op de vlucht en wordt opgespoord.  Waarom hij zich na het ongeval uit de voeten maakte, is niet duidelijk