Foto NDZ
Foto NDZ

Op de E17 ter hoogte van Marke (Kortrijk) is zaterdagmorgen de bestuurder van een Mazda 3 betrokken geraakt bij een ongeval.  Wellicht gebeurde dit nadat de man onwel was geworden, waardoor hij de controle over het stuur verloor.   Een getuige die eveneens in de richting van de Franse grens reed, zag de wagen rond zeven uur plots van zijn rijstrook afwijken en tegen de betonnen stootblokken van de middenberm belanden.  De wagen schoof nog even door en kantelde net niet, om daarna terug tot stilstand te komen op het linkse rijvak.  Omdat het voertuig tot stilstand kwam tegen de betonnen stootblokken, kon de bestuurder niet op eigen kracht het voertuig verlaten.  Brandweer, een ziekenwagen en een MUG-team snelden ter plekke. De man kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd door de brandweer uit zijn voertuig geholpen. Een ziekenwagen bracht de man naar het AZ Groeninge voor verdere verzorging.  Als gevolg van het ongeval bleef de linkerrijstrook een tijdlang afgesloten voor het verkeer richting Frankrijk. Dat zorgde gezien het vroege uur niet direct voor verkeershinder.