Foto NSK
Foto NSK

Voor de bezoekers van p’Latse doen is het dubbel en dik genieten van de festivalsfeer die er op te snuiven valt op het festival terrein aan de Vlaskouter.  Nadat vorig jaar het gratis festival werd afgeblazen wegens de coronamaatregelen, werd meteen ook de 10 editie van p’Latse Doen met een jaartje uitgesteld.  Om dat verloren jaar in te halen werd door de organisatie van het festival beslist om van p’Latse doen ditmaal een tweedaagse te maken.  Het zonnige weer van vrijdagavond zorgde er dan ook voor dat de festivalsfeer meteen opborrelde bij de aanwezigen die anderhalf jaar op dit moment hadden moeten wachten.  Ondanks zaterdag aanvankelijk de weergoden roet in het eten dreigden te gooien, sloten de hemelsluizen zich van zodra het festival zich opnieuw op gang trok.  Per festival dag konden in totaal 400 toeschouwers genieten van p’Latse doen telkens verdeeld over 100 tafels waaraan een bubbel van 4 personen kon plaatsnemen.  Vrijdagavond konden de festivalgangers genieten van onder meer   We Sir, Mother Mercury, Turbo Alive Band en DJ’s Stijn & Rustu.  Zaterdag staan The Radar Station, Mooneye, Guy Swinnen Band en DJ’s Deef & Matthijs geprogrammeerd.  Bij de organisatie van het festival, die dit jaar uitzonderlijk 10 euro per persoon vraagt om uit de kosten te komen, waren echter enkel en alleen maar tevreden gezichten te zien.