Foto NSK
Foto NSK

Vrijdagavond kregen Tim Verstraete en Felice Vanassche beiden volleybaltalenten uit Kuurne de eer om het nieuwe permanente beachvolleybalterrein die ter hoogte van het zwembad werd aangelegd te openen.  Het beachvolleybalterrein die een mooie verrijking van het sportaanbod is in Kuurne zal zowel voor profs, liefhebbers, amateurs of gewoon voor de fun ter beschikking zijn.  “Door corona nam de interesse in buitensporten geweldig toe”, vertelt schepen van sport Jan Deprez, “Veel sporters vonden zo hun weg naar padel en beachvolley.  Voor ons het sein om uit te kijken waar wij een permanent beachvolleybalterrein konden inplanten.  Gezien de parking ter hoogte van het zwembad nauwelijks geparkeerde auto’s mag ontvangen, was dit voor ons de best geschikte plaats om een gedeelte van deze parking om te vormen tot een permanent omheind beachvolleybalterrein.”  Aan het nieuwe beachvolleybalterrein hangt een prijskaartje van 28000 euro.  Het terrein bevat tevens 125 m³ gewassen wit zand.  Ook de onmiddellijke omgeving rond het nieuwe beachvolleybalveld werd opgesmukt door Kuurns graffitikunstenaar David Duits.  Zijn meesterwerk die bijna af is en een lengte heeft van 30 meter op 5 meter op de zwembadgevel weerspiegelt de beleving op het Kuurnse sportpark.  Het werk is zo ontworpen dat het opgaat in de omgeving van Hoeve Vande Walle en de natuur van het sportpark.  Kuurnse inwoners kunnen het beachvolleybalterrein reserveren via de website kuurne.kwandoo.com vanaf maandag 5 juli.  Een uurtje het terrein afhuren kost 6 euro.  Tijdens de wintermaanden zal het terrein overdekt worden met een zeil.