duikploeg Brandweer Diksmuide
Foto: FVL

Zondag omstreeks 01.30u werden de hulpdiensten opgeroepen nadat een visser in de Camardebeek langs de Zijdelingstraat te Diksmuide een scooter zag liggen waarvan de verlichting nog aanlag en geen bestuurder in de nabije omtrek was te bespeuren.
Brandweer, ziekenwagen, MUG, duikploeg Brandweer Diksmuide en Brandweer Nieuwpoort snelden ter plaatse en haalden de scooter uit het water. Aan de hand van de nummerplaat probeerde de politie de eigenaar van de scooter te bereiken. Toen dat niet lukte zochten duikers verder in de Camardebeek naar een eventueel slachtoffer.

Bestuurder ongedeerd

Zondag, kort voor de middag, kwam de bevestiging dat de eigenaar van de scooter was gevonden en dat hij ongedeerd was. De omstandigheden waarop de scooter in het water is terecht gekomen zijn nog onduidelijk.