KUUR eucharistie

De afgelopen 30 weken zorgden de opgelegde coronamaatregelen ervoor dat pastoor Filiep Debruyne creatief uit de hoek diende te komen om zijn parochianen toch de eucharistie te kunnen laten bijwonen.  Daarvoor wendde hij het internet aan en zorgde er wekelijks voor dat zijn kerkdienst online te volgen was in de huiskamer via het wereldwijde net.   Elke keer bleef het aantal bezoekers van deze online kerkdienst gestaagd stijgen, zelfs tot boven de 300 kijkers per dienst.  Zijn initiatief om de eucharistie te streamen lokte zelfs gelovigen die vanuit Canada de kerkdienst in Kuurne volgden.  Nu de coronamaatregelen stilaan versoepelen, verzorgde pastoor Filiep zondagmorgen vanaf 10.30 uur nog voor een laatste keer online zijn kerkdienst om dan opnieuw de oude draad terug op te nemen met zijn gelovigen dicht bij hem.